prirodno matematički fakultet podloga naslov

Prirodno-matematički fakultet

  /  Događaji   /  Naučno-pipularni skup „Volim matematiku“ | Međunarodni dan matematike

Naučno-pipularni skup „Volim matematiku“ | Međunarodni dan matematike

Međunarodni dan matematike prilika je da se objasni i proslavi esencijalna uloga koju matematika i matematičko obrazovanje imaju u naučnim i tehnološkim otkrićima, poboljšanju kvalitete života, osnaživanju žena i djevojčica i doprinosu postizanju ciljeva Sustainable Development Goals of the 2030 Agenda (SDG1-17) Ujedinjenih naroda.

Kroz Međunarodnu proslavu dana matematike objedinjeno je mnoštvo aktivnosti i događaja koji streme ka ispunjenju navedenog cilja. Naučno-popularni skup „Volim matematiku“ je dio te proslave.

Ovogodišnji skup podržali su Univerzitet u Sarajevu, Univerzitetski tele-informatički centar, Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, Opština Novo Sarajevo i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Izražavamo svoju zahvalnost partnerima koji pokazuju društvenu odgovornost tako što sponzoriraju projekte vezane za obrazovanje i popularizaciju nauke: Logosoft, BH Pošta, Slatko i slano, InfoStudio, Orka, Symphony, Raiffeisen bank, Svjetlostkomerc, Oaza.

Više informacija o ovom događaju možete dobiti putem web stranice https://volimmatematiku.unsa.ba

S poštovanjem,

Organizatori projekta Volim matematiku