Utorak, 12 Novembar 2019 13:11

Poziv za učešće na okruglom stolu "Savremeno poimanje karijere i tržišta rada"

Univerzitet u Sarajevu ove godine obilježava 70 godina postojanja i 15 godina primjene bolonjskog koncepta studiranja. Ovaj značajni jubilej najstarije i najveće visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini obilježavamo nizom manifestacija i aktivnosti, među koje spada i organizacija okruglih stolova, akademskih sastanaka i radionica.

 

U okviru navedenih aktivnosti, Univerzitet u Sarajevu organizira i seriju okruglih stolova pod nazivom Visoko obrazovanje, društvene potrebe i tržište (rada), s ciljem otvaranja ozbiljnih diskusija na temu obima i modaliteta povezanosti visokoškolskog obrazovnog sistema i tržišta rada. Taj problem je identificiran u različitim analizama, a u cilju njegovog rješavanja na Univerzitetu u Sarajevu se kontinuirano poduzimaju značajni koraci kroz saradnju sa oko dvije stotine subjekata društvene zajednice -

Privrednom komorom Kantona Sarajevo i FBiH, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Udruženjem poslodavaca Kantona Sarajevo i brojnim drugim privrednim organizacijama i udruženjima.

 

Okrugli sto pod nazivom Savremeno poimanje karijere i tržišta rada održaće se 14.11. 2019. godine u 10:00 sati u Svečanoj sali Rektorata, Obala Kulina bana 7/II.

 

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas, Vaše kolege i studente da prisustvujete ovom okruglom stolu, kao i da uzmete učešće u diskusiji.

 

U prilogu Vam dostavljamo program okruglog stola.

PROGRAM

Čitano 609 puta

Prirodno-matematički fakultet• Zmaja od Bosne 33-35, 71000 Sarajevo• +387 (0)33 723 723
   Contents of this site © 2008 Prirodno- matematički fakultet Sarajevo. All rights reserved.

Kontakt Administrator