Poziv za program stipendiranja Fondacije budućnosti u BiH
 
Stipendija Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini (Fellowship) je prestižna prilika za razvoj karijere za studente koji trenutno studiraju ili započinju dodiplomske ili postdiplomske studije iz bilo koje tehničke znanosti (inženjerstvo, proizvodnja, računarske znanosti, informacione tehnologije i slično) u Bosni i Hercegovini. Stipendija uključuje obrazovanje orijentirano na industriju, pristup tehnologiji, razvoj liderstva, mogućnosti mobilnosti i finansiranja; a studenti se mogu prijaviti u dva kruga godišnje (krajem marta i krajem oktobra).
 
 
*Šta stipendija podrazumijeva?*
 
 
Ono što je počelo kao finansijska stipendija, kako bi se pomoglo učenicima koji su u nepovoljnom položaju da pokriju dodatne troškove školovanja, pretvorilo se u sveobuhvatni program podrške od kojeg svaki student može imati koristi. Sada se gotovo isključivo fokusiramo na pružanje mogućnosti motiviranim učenicima da prošire svoje talente i nastave svoje karijere sa lokalnim i međunarodnim volontiranjem, radnim iskustvom i radnim mjestima.
*"U toku jednogodišnjeg perioda u prosjeku se u svakog našeg studenta uloži više od 6.000 KM."*
 
*Kriteriji za apliciranje i odabir studenata*
 
 
Kandidati za stipendiju Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini moraju ispunjavati određene kriterije prihvatljivosti kako bi se mogli uzeti u obzir za dobijanje stipendije. Kandidati moraju biti iskreni prilikom popunjavanja relevantnih informacija i od njih će se tražiti da pruže dokaze nakon ulaska u uži izbor. *Svaki kandidat mora ispunjavati sljedeće uvjete:*
 
● Biti student na bilo kojem univerzitetu u Bosni i Hercegovini (studij treba uključivati: inženjerstvo, proizvodnju, računarske znanosti, informacione tehnologije ili slično)
Biti upisan kao redovan student (u obzir dolaze bachelor i master studij)
● Posjedovati barem konverzacijski nivo engleskog jezika
● Imati prosjek ocjena minimalno 7.5
 
*Kako se prijaviti?*
 
Studenti se mogu prijaviti da postanu stipendisti Fondacije podnošenjem online prijave koja uključuje motivacijsko pismo (najviše 2 stranice). Prilikom pisanja Vašeg motivacionog pisma, obavezno se detaljno upoznajte sa radom Fondacije, adresirajte sve potrebne kriterije odabira i odgovorite na sva postavljena pitanja u aplikaciji. Za dodatne informacije i apliciranje, kliknite na: https://www.bhfuturesfoundation.org/apply .
*Rok za prijavu je 22. mart.*
 
Za više informacija o Fondaciji Budućnosti u BiH i njenom dosadašnjem radu, aktivnostima sa studentima i pomoći bh. društvu, kao i svim uspješnim akcijama, posjetite našu web ili FB stranicu: www.bhfuturesfoundation.org & www.facebook.com/bhfuturesfoundation/ Za sva moguća pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

 

 

 
Dragi studenti,Molimo vas da popunite anketni upitnik dostupan na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/s9a3BxXe4TbLVQ573 , a kojim se želi utvrditi percepcija studenata o stanju inkluzivnosti na Univerzitetu u Sarajevu. Upitnik je u potpunosti anoniman i za njegovo popunjavanje je potrebno nekoliko minuta. Cijenimo vaš doprinos koji ćete dati kroz sudjelovanje u ovom istraživanju.
 
Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na e-mail adresu: ured@unsa.baUnaprijed hvala,
Ured za podršku studentima

 

Strana 1 od 40

Prirodno-matematički fakultet• Zmaja od Bosne 33-35, 71000 Sarajevo• +387 (0)33 723 723
   Contents of this site © 2008 Prirodno- matematički fakultet Sarajevo. All rights reserved.

Kontakt Administrator