četvrtak, 14 Novembar 2019 12:36

POZIVNO PISMO NA MEĐUNARODNU NAUČNU KONFERENCIJU

   

  POZIVNO PISMO

  NA MEĐUNARODNU NAUČNU KONFERENCIJU

  Svi smo isti: drugi i drugačiji

  Sarajevo, 03.12.2019.

   

  Poštovana/i,

  Udruženje za američke studije u Bosni i Hercegovini i Ured za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu organizira Međunarodnu naučnu konferenciju pod nazivom Svi smo isti: drugi i drugačiji, koja će se održati u Kampusu Univerziteta u utorak, 03.12.2019. godine povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

   

  Ujedinjeni narodi (UN) su 3. decembar/prosinac proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, a Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji od 5. marta 1993. godine, pozvala zemlje-članice da ističu obilježavanje ovog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Osnovni cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom kroz podsticanje saradnje svih relevantnih subjekata, otklanjanje socijalne isključenosti i senzibiliziranje javnosti na prisutnost, probleme i kapacitete osoba s invaliditetom u zajednici.

   

  Širom svijeta se obilježava ovaj dan na različite načine. Ove godine Udruženje i Ured su birali da to bude kroz organizaciju međunarodne naučne konferencije kako bi se i na ovaj način pozvalo na osiguranje ostvarivanja osnovnih ljudskih prava i sloboda za sve, ukazalo na prisutnu diskriminaciju, te učilo iz primjera dobre prakse i uređenog sistema.

   

  Pozivamo Vas da potvrdite svoje prisustvo na Konferenciji popunjavanjem obrasca na linku: https://forms.gle/npHrttv18JKtML5r7. Prijavu prisustva događaju je moguće izvršiti do 26.11.2019. godine. Konferencija će biti cjelodnevni događaj. Za sve informacije i dodatna pitanja možete se javiti na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili kontakt telefon: +387 33 668 251.

  Dobro došli!

  Organizacioni odbor Konferencije

  Čitano 381 puta

  Prirodno-matematički fakultet• Zmaja od Bosne 33-35, 71000 Sarajevo• +387 (0)33 723 723
     Contents of this site © 2008 Prirodno- matematički fakultet Sarajevo. All rights reserved.

  Kontakt Administrator