četvrtak, 14 Mart 2019 08:47

Poziv za program stipendiranja Fondacije budućnosti u BiH

   

  Poziv za program stipendiranja Fondacije budućnosti u BiH
   
  Stipendija Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini (Fellowship) je prestižna prilika za razvoj karijere za studente koji trenutno studiraju ili započinju dodiplomske ili postdiplomske studije iz bilo koje tehničke znanosti (inženjerstvo, proizvodnja, računarske znanosti, informacione tehnologije i slično) u Bosni i Hercegovini. Stipendija uključuje obrazovanje orijentirano na industriju, pristup tehnologiji, razvoj liderstva, mogućnosti mobilnosti i finansiranja; a studenti se mogu prijaviti u dva kruga godišnje (krajem marta i krajem oktobra).
   
   
  *Šta stipendija podrazumijeva?*
   
   
  Ono što je počelo kao finansijska stipendija, kako bi se pomoglo učenicima koji su u nepovoljnom položaju da pokriju dodatne troškove školovanja, pretvorilo se u sveobuhvatni program podrške od kojeg svaki student može imati koristi. Sada se gotovo isključivo fokusiramo na pružanje mogućnosti motiviranim učenicima da prošire svoje talente i nastave svoje karijere sa lokalnim i međunarodnim volontiranjem, radnim iskustvom i radnim mjestima.
  *"U toku jednogodišnjeg perioda u prosjeku se u svakog našeg studenta uloži više od 6.000 KM."*
   
  *Kriteriji za apliciranje i odabir studenata*
   
   
  Kandidati za stipendiju Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini moraju ispunjavati određene kriterije prihvatljivosti kako bi se mogli uzeti u obzir za dobijanje stipendije. Kandidati moraju biti iskreni prilikom popunjavanja relevantnih informacija i od njih će se tražiti da pruže dokaze nakon ulaska u uži izbor. *Svaki kandidat mora ispunjavati sljedeće uvjete:*
   
  ● Biti student na bilo kojem univerzitetu u Bosni i Hercegovini (studij treba uključivati: inženjerstvo, proizvodnju, računarske znanosti, informacione tehnologije ili slično)
  Biti upisan kao redovan student (u obzir dolaze bachelor i master studij)
  ● Posjedovati barem konverzacijski nivo engleskog jezika
  ● Imati prosjek ocjena minimalno 7.5
   
  *Kako se prijaviti?*
   
  Studenti se mogu prijaviti da postanu stipendisti Fondacije podnošenjem online prijave koja uključuje motivacijsko pismo (najviše 2 stranice). Prilikom pisanja Vašeg motivacionog pisma, obavezno se detaljno upoznajte sa radom Fondacije, adresirajte sve potrebne kriterije odabira i odgovorite na sva postavljena pitanja u aplikaciji. Za dodatne informacije i apliciranje, kliknite na: https://www.bhfuturesfoundation.org/apply .
  *Rok za prijavu je 22. mart.*
   
  Za više informacija o Fondaciji Budućnosti u BiH i njenom dosadašnjem radu, aktivnostima sa studentima i pomoći bh. društvu, kao i svim uspješnim akcijama, posjetite našu web ili FB stranicu: www.bhfuturesfoundation.org & www.facebook.com/bhfuturesfoundation/ Za sva moguća pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

   

  Čitano 596 puta Zadnji put promjenjen četvrtak, 14 Mart 2019 08:52

  Prirodno-matematički fakultet• Zmaja od Bosne 33-35, 71000 Sarajevo• +387 (0)33 723 723
     Contents of this site © 2008 Prirodno- matematički fakultet Sarajevo. All rights reserved.

  Kontakt Administrator