ponedjeljak, 04 Novembar 2013 12:36

Svečana promocija i dodjele diploma diplomantima, magistrantima i doktorantima Univerziteta u Sarajevu

  Poštovani diplomanti, magistranti i doktoranti, 

  obraćamo vam se s namjerom da vas obavijestimo o održavanju Svečane promocije i dodjele diploma diplomantima, magistrantima i doktorantima Univerziteta u Sarajevu, te da vas informiramo o detaljima u vezi sa protokolom manifestacije. 

  Svečana promocija i dodjela diploma održat će se u subotu 9. novembra 2013. godine u 11,00 sati u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch” (Zetra). 

  Potrebno je da dođete do 10,00 sati ispred dvorane, na ulaz predviđen za vaš fakultet/akademiju. Ulazi su A, B, C i G. Detaljniji prikaz rasporeda sjedenja za fakultete/akademije i oznake ulaza u dvoranu „Juan Antonio Samaranch” možete pogledati u nastavku. Molimo vas da se istog striktno pridržavate. Ulaz u dvoranu je moguć samo uz odgovarajuću ulaznicu koju ćete preuzeti na studentskoj službi vašeg fakulteta.

  Ulaznica je besplatna i važi za diplomanta/magistranta/doktoranta. Budući da se ove godine prvi put u Zetri održava i dodjela diploma, zbog velikog broja diplomanata, magistranata i doktoranata, kao i zbog protokolarnih i sigurnosnih razloga, članovi porodice i prijatelji neće moći ući u dvoranu. Molimo vas da pratite protokol programa, te da ustanete u trenutku kada dekan vašeg fakulteta/akademije bude promovirao diplomante i magistrante i tako popratite ovaj svečani trenutak. U toku promocije studenti fakulteta Grupacije medicinskih nauka će polagati 

  Hipokratovu zakletvu. 

  Poštivanje pravila je preduvjet da se na dostojanstven i organiziran način realizira promocija preko sedam hiljada diplomanata, magistranata i doktoranata. Dodatne informacije i obavještenja možete dobiti na svojim studentskim službama prije održavanja manifestacije ili kod predstavnika studentskih službi prisutnih u Zetri. 

  Dodjela diploma vršit će se u Zetri odmah nakon promocije. Molimo vas da u dvorani ostanete do samog završetka svečanog dijela promocije, te da sačekate na svojim mjestima početak dodjele diploma. Svaki fakultet ima posebno označeno mjesto u dvorani na kojem će se vršiti dodjela diploma. Predstavnici studentskih službi će organizirati dodjelu, te vas molimo da se striktno držite uputa koje vam oni daju. Fakulteti sa većim brojem studenata će dodjelu organizirati tako što će preko ekrana postavljenih u dvorani biti ispisana imena studenata koji u datom trenutku trebaju preuzeti svoju diplomu. Budući da je u pitanju veliki broj diplomanata, magistranata i doktoranata, molimo vas za strpljenje i poštivanje protokola kako bismo ubrzali ovu proceduru. 

  Nakon početka Svečane promocije i dodjele diploma diplomantima, magistrantima i doktorantima Univerziteta u Sarajevu naknadni ulazak u dvoranu neće biti moguć iz sigurnosnih i protokolarnih razloga.

  Čestitamo vam na uspješnom završetku studija na Univerzitetu u Sarajevu! 

   

   

   

  Čitano 3900 puta Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 04 Novembar 2013 13:01

  Prirodno-matematički fakultet• Zmaja od Bosne 33-35, 71000 Sarajevo• +387 (0)33 723 723
     Contents of this site © 2008 Prirodno- matematički fakultet Sarajevo. All rights reserved.

  Kontakt Administrator